AVRUPA’DA TARİH EĞİTİMİ VE ÖĞRETİMİNE YÖNELİK GİRİŞİMLER VE AVRUPA BİRLİĞİ’NİN KATKISI - Yalı, Sibel (Fırat University, 2016)
Avrupa Birliği (AB), 28 üye ülkeden oluşan ve toprakları büyük ölçüde Avrupa kıtasında bulunan nevişahsına münhasır uluslarüstü siyasi ve ekonomik bir örgütlenme modelidir. Bu modelde öncelikli amaç ortakçıkarların korunmasıdır. AB’nin ortak bir eğitim politikası olmamasına rağmen Avrupada tarih eğitimi veöğretimine yönelik girişimlerde de bu çıkarların korunduğu görülmektedir. Bu çalışmada, tarih eğitimi veöğretimine yönelik girişimlerin Avrupa bütünleşme süreci ekseninde geçirdiği evrimden ve AB’nin bunlarakatkısından bahsedilmektedir.Anahtar Sözcükler: Avrupa Birliği, Tarih Eğitimi, Siyasi Tarih