DEDIE KORKUT KiTABI'NDA DINI MOTiFLER - Tutar, Adem (Fırat University, 1996)
İnsanlık tarihinde yerini alan bütün. milletler geçmişteki değerlerini yansıtan birçok eserler ortaya koymuş ve bu eserlerin bir kısmı kaybolurken, bazıları da günümüze kadar gelebilmiştir. Dede Korkut Kitabı da; günümüze ulaşan ve müslüman Türk Milleti'nin tarihteki din, dil, örf-adet gibi değerlerle, günlük yaşantılarını en güzel şekilde yansıtan önemli kaynaklardan biridir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları