İki Leylek (Ciconia ciconia) ve Bir Şahin (Buteo buteo)’de Lucilia sericata’nın Neden Olduğu Yara Miyazı - Ütük, Armağan Erdem; Şaki, Cem Ecmel (My University, 2017)
Bu çalışmada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Osmaniye Şube Müdürlüğü'ne bağlı Rehabilitasyon Merkezine tedavi amacıyla getirilen yaralı iki Beyaz Leylek (Ciconia ciconia) ve bir Şahin (Buteo buteo)'de yara miyazı tespit edildi. Lezyonlu bölgeden toplanan canlı larvalar üzerine %70'lik sıcak etanol ilave edildikten sonra %30'luk Potasyum Hidroksit (KOH) ile şeffaflandırıldı. Tür tanısı için gerekli olan kısımları diseke edilerek CM medium ile lam üzerine monte edildi ve incelendi. Çalışma sonucunda larvaların Lucilia sericata'ya ait olduğu tespit edildi
Keywords: Biyoloji; Veterinerlik; Entomoloji