Sporcu Öğrencilerin Sosyo-Ekonomik Değişkenler Işığında Profillerinin Belirlenmesi - Devecioglu, Sebahattin; Sarıkaya, Mahmut (My University, 2006)
Sporcu öğrencilerin sosyo-ekonomik değişkenler ışığında profillerinin belirlenmesi amacıyla yapılan bu araştırmada; Orta dereceli okullarda sportif faaliyetlere katılan öğrencilerin demografik özellikleri ile birlikte sosyo-ekonomik özelliklerinin spora yönelimlerindeki ilgi ve tutumlarının belirlenmesine yönelik değerlendirilmiştir. Araştırma Tarama modelinde Anket yöntemi kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın evreninin sporcu öğrenciler oluşturmuş, örneklemini ise Elazığ il merkezinde eğitimine devam eden sporcu öğrenciler oluşturmuştur. Sonuç olarak; Orta dereceli okullarda sportif faaliyetlere katılan öğrencilerin demografik özellikleri ve sosyo-ekonomik özelliklerinin orta düzeyde olduğu, bu öğrencilerin spora yönelimlerindeki ilgi ve tutumlarının, orta düzeydeki ailelerin özellikleri ile benzerlikler arz ettiği, fakat sportif faaliyetlere katılan öğrencilerin, diğer öğrencilere kıyasla sosyal davranış düzeylerinde farklılıklar olduğu söylenebilir.
Keywords: Nüfus İstatistikleri Bilimi; Spor Bilimleri