GABOR DALGACIK DÖNÜŞÜMÜ TABANLI AVUÇ İÇİ TANIMA SİSTEMİ - ÇALIŞKAN, ABİDİN (Fırat Üniveristesi, 2012)
Bir biyometrik sistem, bir bireyin sahip olduğu karakteristik veya eşsiz bir özelliğe dayalı olarak otomatik tanımlamayı sağlar. Avuç içi tanıma sistemi, güvenilir ve doğru bir biyometrik tanıma sistemi olarak kabul edilir.Bu tez çalışmasında, Gabor dalgacık dönüşümü tabanlı avuç içi tanıma sistemi geliştirilmiştir. Bu çalışmada ilk olarak, özellik çıkarımın da görüntü uyumunu kolaylaştırmak için koordinat sistemi belirlenmiştir. Sonra, ilgilenilen bölge avuç içi imgesinden alınmıştır. Geliştirilen sistem ile ilgilenilen bölgenin özellikleri çıkartılmış ve sınıflandırıcıya verilmiştir.Biyometrik yaklaşımlı avuç içi tanıma sistemi, diğer modellerle karşılaştırıldığında yeni bir biyometrik özellik olduğundan son zamanlarda araştırmacıların ilgisini çekmektedir.

A biometric system provides automatic identification of an individual based on a unique feature or characteristic possessed by the individual. Palmprint recognition system is regarded as the reliable and accurate biometric identification system available.In this thesis work, gabor wavelet-based palmprint recognition system has been developed. In this work firstly, image coordinate system is defined to facilitate image alignment for feature extraction. Then, region of interest is cropped from the palmprint images. With developed system feature extracted of region of interest and given of classifier.Viewed in the palmprint recognition system of biometric approaches, compared to other models because it is a new handheld biometric feature recognition systems has recently attracted the attention of researchers.
Palmprint recognition system based on gabor wavelet transform
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol