KUZEY IRAK'TA SADDAM REJİMİ SONRASI SİNEMA SEKTÖRÜNÜN YAPILANMASI - ABDULRAHMAN, RANJDAR RZGAR (Fırat Üniveristesi, 2019)
Bu araştırmanın amacı Kuzey Irak'ta Kürt Sineması'nın varoluşundan günümüze kadar ki süre içerisindeki gelişimini bilimsel verilerle gözler önüne sermektir. Kuzey Irak sinemasının ortaya çıkısı ve bundan sonraki süreçlerde şekillenişi ve gelişimi incelenmiştir. Bu amaçla konuyla ilgili yazılmış Kürtçe, Arapça ve Türkçe kitap ve yayınlar araştırılmış, arşivlerden yararlanılmıştır. Araştırma ile Kuzey Irak Sinemasındaki gelişmeler kronolojik olarak verilmektedir. Gerek baas rejimi döneminde gerekse federal bölgede sinema alanındaki gelişmeler irdelenmiş olmaktadır. Araştırmada, nitel araştırma yöntemi benimsenip, durum çalışması tekniği uygulanacak ve Kuzey Irak'taki sinema sektöründeki ekonomik yapılanma ve film üretim biçiminin analizi ortaya konulacaktır.

The aim of this study is to show, with scientific data, the development of Kurdish cinema from its beginning until today in Northern Iraq. The existence (origin) of cinema in Northern, its form and development in the following processes. For this purpose Kurdish, Arabic and Turkish bools, researched publications and archives has been used. Developments in Iraq's cinema has been given chronologically. The development of the cinema in federal region and in the period of Baath regime has been examined. In this research, qualitative research method will be adopted, includes case study technique aplication and economic structuring with film production analysis will be revealed in the film industry at Northern Iraq.
Structure of the cinema sector in Northern Iraq after Saddam regime
Keywords: Halkla İlişkiler; Sahne ve Görüntü Sanatları