Inverse gas chromatography study on poly (styrene-co-ethylmethacrylate) polymer-probe systems - Açıkses, Aslışah; Coşkun, Mehmet (My University, 2000)
Çözücü olarak etanol, metanol, propanol, bütanol, pentanol, n-hekzan, n-heptan, n-oktan ve n-dekan gibi çözücüler kullanılarak stiren (61%)-etilmetakrilat (39%) kopolimer sistemi üzerinde invers gaz kromatografik çalışmalar yapılmıştır. Kopolimerin camsı geçiş sıcaklığı üstünde 403-443 K aralığında sonsuz seyreltik hal için probların Flory-Huggins etkileşim parametresi $(\\chi)$, ağırlıkları aktiflik katsayıları $(a_1/w_1)^\\infty$, karışımın kısmi molar serbest enerjisi $\\Delta\\overline{G}_1^\\infty$ hesaplandı. Kopolimerin çözünürlük parametresi $(\\delta_2)$ aynı sıcaklık aralığında bulundu ve 298 K'de $\\delta_2$ hesaplandı. Kopolimerin camsı geçiş sıcaklığı invers gaz kromatografî verilerinden elde edildi ve DSC eğrisiyle karşılaştırmalı olarak verildi.
Keywords: Kimya; Uygulamalı; Polimer Bilimi; Fizikokimya