2-SÜBSTİTÜE AMİNOBENZİMİDAZOLLERİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU - YASAN, ÖZLEM (Fırat Üniveristesi, 2005)
Yüksek Lisans Tezi.2-SUBSTTTUE AMINOBENZIMIDAZOLLER'IN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU Özlem YASAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2005, Sayfa: 41 Metil N-ariltiyokarbamat ve dimetil N-arilditiyokarboimidat bileşikleri aromatik aminlerin karbon disülfur, metil iyodür ve sodyum hidroksit ile reaksiyonundan elde edildi. Bu bileşiklerin o-fenilendiamin ile 8 saat 100-1 10 °C ısıtılması ile 2-aril aminobenzimdazoller sentezlendi. Sentezlenen bileşikler ER, !H-NMR teknikleri kullanılarak karakterize edildi. Anahtar Kelimeler: Aromatik aminler, Metil N-arütiyokarbamatlar, Dimetil N-arilditiyokarbo- imidatlar, 2-Aril aminobenzimidazoller. VI
Synthesis and characterizations of 2-substituted aminobenzimidazoles
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya