MÜTAREKE DÖNEMİ TÜRKİYE'DE TARIM VE SANAYİ - Ezer, Feyzullah (My University, 2015)
Osmanlı Devletinin Avrupada başlayan tarım ve sanayi alanında- ki gelişmeleri takip edemeyerek geleneksel üretim anlayışını sürdürmesi Batıdan geri kalmasına neden olmuştur. Özellikle kapitülasyonlarında etkisiyle ülke adeta açık pazar haline dönüşmüş ve ekonomi de büyük sıkıntılar yaşanmıştır. Birinci Dünya Savaşı sonunda yenilerek Mondros Mütarekesini imza- lamak zorunda kalan Osmanlı Devletinde işgallerinde başlamasıyla eko- nomi daha da bozulmuştur. Bütün bu olumsuz tablolara rağmen Milli Mücadele döneminde uygu- lanan ekonomik politikalar halkında büyük desteği sonucu başarıya ulaş- mış ve bağımsızlık yolunda emin adımlarla ilerlenmiştir.
Keywords: Tarih; Siyasi Bilimler; İşletme; Kamu Yönetimi; İktisat