İlköğretim Türkçe Dersi Öğretim programındaki yazma öğrenme alanının etkililiğinin değerlendirilmesi - Gömleksiz, Mehmet Nuri; Sinan, Ahmet Turan; Demir, Sezgin (My University, 2010)
Bu araştırmanın amacı, İlköğretim İkinci KademeTürkçe Dersi Öğretim Programı’ndaki “yazma” öğrenmealanının uygulamada etkililiğine ilişkin öğretmengörüşlerini belirlemektir. Araştırma Malatya ilinde görevyapan 15 Türkçe öğretmeni üzerinde gerçekleştirilmiştir.Çalışmada veri toplama aracı olarak sekiz sorudanoluşan yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır.Araştırmada NVivo 8 programı kullanılmış ve öğretmencevaplarının değerlendirilmesinde içerik analiziyapılmıştır. Elde edilen bulgular frekans ve yüzdedağılımları yapılmıştır. Yazma öğrenme alanı ile ilgiliuygulamalarda İlköğretim Türkçe Dersi ÖğretimProgramı’nın genel olarak etkili olduğu görülmüştür.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları