1-amino-3-(N-benzilamino) propan ligandının bazı geçiş metal komplekslerinin sentezi ve karakterizasyonu - Şekerci, Memet; Alkan, Cihan (My University, 1999)
İki veya daha fazla azot ihtiva eden aminlerin geçiş metalleri ile şelat teşkil edici olarak verdikleri kararlı kompleksleri büyük önem taşımaktadır. Bu çalışmanın ilk basamağında, benzilklorür ile 1,3-diaminopropan reaksiyonu sonucunda l-amino-3-(N-benzilamino)propan ligandı (L) elde edilmiştir. Çalışmanın ikinci basamağında, elde edilen ligandın (L); Cu(NO3)2'3H2O, CuCl2, NiCl2, CdCl2.H2O bileşikleri kullanılarak kompleksleri elde edildi ve yapıları elementel analiz, IR, UV, magnetik süsseptibilite, $^{1H}$-NMR, TGA, kondüktometri yardımıyla aydınlatıldı.
Keywords: Kimya; Tıbbi