BİLGİSAYAR AĞLARINI KULLANARAK BİR ADIM MOTORUNUN UZAKTAN KONTROLÜ - ÇIBUK, MUSA (Fırat Üniveristesi, 2002)
YÜKSEK LİSANS TEZİ BİLGİSAYAR AĞLARINI KULLANARAK BİR ADIM MOTORUNUN UZAKTAN KONTROLÜ Musa ÇIBUK Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı 2002, Sayfa: 138 Bu tez çalışmasında, Bilgisayar Ağlan üzerinden bir adım motorunun kontrol edilmesi gerçekleştirildi. İlk aşamada, adım motorlarının yapılan ve çalışmaları, daha sonra bilgisayar ağ yapılan ve iletişim protokolleri incelendi. Son olarak çalışmanın pratiğe uygulanması gerçekleştirildi. Çalışmanın pratiğe uygulanması safhası iki değişik şekilde gerçekleştirildi. Öte taraftan uygulamalar için gerekli yazılım ve donanım birimleri ayrıca tasarlandı. Uygulamanın birinci kısmında; Internet' e bağlı bir bilgisayar aracılığı ile başka bir bilgisayarın paralel portuna bağlı bir hibrit adım motorunun kontrolü gerçekleştirildi. İkinci kısımda ise Internet' e bağlı bir bilgisayar aracılığı ile Internet' e bağlı başka bir mikro kontrolcü devre üzerinden bir hibrit adım motorunun kontrolü gerçekleştirildi. Anahtar Kelimeler: Adım Motoru, Bilgisayar Ağı, Internet, Uzaktan Kontrol, Mikro Kontrolcü.
The remote control of stepping motor using computer networks
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği; Electrical and Electronics Engineering