ÜCRET TATMİNİNİN YAŞAM TATMİNİNİ BELİRLEYİCİ ETKİSİ VAR MI? ELAZIĞ BANKA ÇALIŞANLARI ÖRNEĞİ - YILDIRIM, ABDULRAHİM (Fırat Üniveristesi, 2014)
Bu çalışmanın temel amacı, ücret tatmininin yaşam tatmini üzerinde belirleyici etkisinin olduğu" iddiasına deneysel destek sağlamaktır. Ücret tatmini ile yaşam tatmini arasındaki ilişkiyi irdeleyen bir çalışmaya rastlanamamıştır. Ücret tatmininin yaşam tatmininin üzerindeki etkisini ortaya koymayı amaçlayan bu çalışma ile alanda yapılacak çalışmalara yeni bir bakış açısının kazandırılabileceği ve bilgi birikimine katkı sağlanabileceği ümit edilmektedir. Çalışmanın amacını gerçekleştirmek üzere Elazığ İl Merkezi'nde faaliyet göstermekte olan bankaların çalışanlarından veri toplanmıştır. Araştırma teorik çerçeve ile desteklenmiş bir tanımlayıcı araştırma niteliğindedir. Veri toplama aracı olarak, anket kullanışmıştır. Anketin içeriğinde demografik sorular, Diener'e ait "Yaşam Tatmini Ölçeği" ve araştırmacılara ait "Ücret Tatmini Ölçeği" yer almıştır. Toplanan ham verilere, SPSS 21.0 Programı aracılığıyla frekans dağılımı, aritmetik ortalama, standart sapma, faktör, güvenirlik, regresyon, f ve t analizleri uygulanmıştır. Araştırma sonucunda, katılımcıların genel olarak ücret tatmin düzeylerinin ve yaşam tatmini düzeylerinin oldukça vasat seviyede olduğu tespit edilmiştir. Kullanılan ölçeklerden alınan ortalama puanların bazı demografik değişkenlere göre anlamlı düzeyde farklı olduğu görülmüştür. Ücret tatmininin yaşam tatmini üzerindeki etkisi ise istatistiksel açıdan anlamlı, pozitif yönde ve vasat düzeyde bulunmuştur. Anahtar Kelimeler: Ücret Tatmini, Yaşam Tatmini, Ücret, Banka Çalışanları

The main purpose of this study, the effect of "decisive influence on life satisfaction, satisfaction of the wage claim to provide experimental support. Exploring the relationship between life satisfaction and satisfaction of a charge to work here. Feea satisfaction, this study to reveal the impact of work to be done in the field can gain a new perspective and contribute to the knowledge it is hoped can be achieved. The purpose of the study is to realize the Elazig Province operates at the center of the banks ' employees, the data have been collected. Research of the theoretical framework is supplemented with a descriptive research. The data collection tool was used in the survey. In the context of the demographic survey questions, belongs to "life Satisfaction" scale of Diener and researchers involved in the "Fee for Satisfaction scale". The raw data collected, the frequency of distribution, arithmetic average through the program SPSS 21.0, standard deviation, the confidence factor, regression, f and t analysis was applied. As a result, the levels of satisfaction of the participants, in General, the cost of research and life satisfaction levels have been found to be quite mediocre level. According to some demographic variables the average points obtained from ölçeklerden used significantly different. Wage's impact on life satisfaction, satisfaction is statistically significant, positive and mediocre level. Keywords: Wage Satisfaction, Life Satisfaction, Wages, Bank Employees
The decisive influence of the life satisfaction fee is there satisfaction? example of bank employees Elazığ
Keywords: İşletme