1-AMİNO-5-BENZOİL-4-FENİL-1H-PRİMİDİN-2-ON LİGANDININ CO(II), Nİ(II) VE CU(II) KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU - GÜLCAN, MEHMET (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi 1-AMİNO-5-BENZOİL-4-FENİL-1H-PİRİMİDİN-2-ON LİGANDININ Co(II), Ni(II) ve Cu(Tl) KOMPLEKSLERİNİN SENTEZİ VE KARAKTERİZASYONU Mehmet GULCAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2003, Sayfa: 38 l-Amino-5-Benzoil-4-Fenil-lH-Pirimidin-2-On ligandı, literatürde verildiği gibi furandion ile asetofenon semikarbazonun reaksiyonundan elde edilen amino-alkil pirimidinonun hidrolizi sonucu elde edildi. Bu ligandın kompleksleri Co(II), Ni(II) ve Cu(II) asetatları ile hazırlandı. Ligand ve kompleklerin yapılan Elementel Analiz, İR, Mağnetik Süsseptibilite, Kondüktometri ve 'H-NMR teknikleriyle ile karakterize edildi. Anahtar Kelimeler: l-Amino-5-Benzoil-4-Fenil-lH-Pirimidin-2-On Ligandı ve Co(II), Ni(II) ve Cu(II) Kompleksleri. II
Synthesis and characterization of 1-amino-benzoyl-4-phenyl-1H-pyrimidine-2-one ligand and Co(II), Ni(II), Cu(II) complexes
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry