BAZI iSLAM DüŞüNüRLERiNE GöRE ZAMANIN KIDEMi MESELESi - Erdoğan, İsmail (Fırat University, 1997)
İslam düşünce sisteminde önemli bir yeri bulunan "zaman" kavramı, İslam'dan önceki filozoflarda olduğu gibi müslüman düşünürler tarafından da ele alınmış olmasına rağmen, tam olarak açığa kavuşturulmamış birçok mes'eleden sadece birisidir. Bundan dolayı da hemen her dönemde yeniden ele alınan bu kavram, değişik düşünce sistemleri içerisinde incelenmek suretiyle hep bir yerlere oturtulmaya çalışılmıştır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları