Çin yükseköğretim yönetim sistemi ile Türk yükseköğretim yönetim sisteminin karşılaştırılması - Arabacı, I.bakir; Karabatak, Songül (My University, 2013)
Son yıllarda dünya ekonomisinde önemli bir yere sahip olan Çin’in bu başarısında yenilikçi bilgi gücünün önemi yadsınamaz. Bu gücün oluşturulmasında şüphesiz en önemli katkı yükseköğretimden kaynaklanır. Bu çalışmada hızlı ve istikrarlı bir şekilde gelişen Çin’in yükseköğretim yönetim yapısı ile Türkiye yükseköğretim sisteminin karşılaştırılması yapılmıştır. Araştırmada nitel araştırma desenlerinden doküman analizi yöntemi kullanılmıştır. Çin ve Türk yükseköğretimleri hakkında belirlenen anahtar kavram- lar yardımıyla konunun farklı veri tabanlarında taraması ile elde edilen belgeler içerik analizine tabi tutulmuş ve değerlendirilmiştir. Öncelikle Çin eğitim sisteminden ve yükseköğretim yönetim sisteminden bahsedilmiş, son olarak da Türk Yükseköğretim yönetimi ile karşılaştırması yapılmıştır.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları