MEHMET AKiF'iN MISIR'DAKi ÇALIŞMALARI VE KÜLTÜREL ÇEVRESi - Deliçay, Tahsin; Ei-katory, Es-safsafy Ahmed (Fırat University, 2006)
Bu makale, İstiklal şairi Mehmet Akifin hayatını, seyahatlerini ve özellikle on yılı aşzn Mısır'da geçirdıği yıllannı, Kahire Üniversitesindeki derslerini, sürdürdüğü edebi çalışmalarını ve oradaki kültürel çevrelerle ilişkilerini ele alıyor. Mehmet Akifin hayatının verimli bir dönemini kapsayan Mısır hayatına, gurbetteki şiirlerine yeni bir bakış ve yorum getirmesine katkı sağlaması bekleniyor.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları