DOI: İŞLETİM SİSTEMLERİ VE UYGULAMALARI DERSİNE YÖNELİK MOTİVASYON ÖLÇEĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ ÇALIŞMASI - Kazu, İbrahim Yaşar; Ozdemir, Oguzhan; Erten, Pınar (My University, 2016)
İşletim sistemleri ve uygulamaları dersine yönelik öğrenci motivasyonlarını belirleyecek bir ölçek bu araştırma ile geliştirilmiştir. Ölçek geliştirme çalışmasında, geçerlik çalışmasında kapsam geçerliği için uzman görüşüne başvurulmuş, yapı geçerliği için de açımlayıcı faktör analizi yapılmıştır. Yapılan analiz işlemleri sonucunda 23 maddeden ve iki faktörden oluşan bir ölçek elde edilmiştir. Ölçeğin geçerlik ve güvenirlik çalışmaları sonunda ise Cronbach Alpha katsayısı 0,946 ve açıklanan toplam varyansı da %57,529 olarak belirlenmiştir. Maddelerin faktör yük değerleri ise 0,853 ile 0,592 arasında olduğu bulunmuştur. Elde edilen bu sonuçlar doğrultusunda ölçeğin geçerliliği ve güvenirliğinin kanıtlandığı söylenebilir.
Keywords: Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Eğitim; Eğitim Araştırmaları