Dumlupınar Üniversitesi Öğrencilerinin İnternet Kullanım Ve Doyum Motivasyonlarının Bazı Parametreler Bakımından İncelenmesi, - Acet, M., Yücel, A. S., Ersoy, A., Akkoyunlu, Y., (My University, 2012)
İletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeler sonucunda internetin toplumsal yaşamımızdaki önemi hızla artmıştır. İnternet birçok alanda kullanıcısına fayda sağlamaktadır. Bunlar; bilgi edinme, eğlence, sohbet, alışveriş, iletişim gibi farkörler bunların başında gelmektedir. Bu araştirmada, katılımcıların bazı parametrelerinin internet kullanımında etkili olan 6 faktör üzerindeki etkilerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırma Kütahya Dumlupınar Üniversitesi “Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu, Mühendislik Fakültesi, İİBF, Eğitim Fakültesi, Fen edebiyat Fakültesinde” okuyan basit tesadüfî örneklem yoluyla seçilen 691 öğrenci üzerinde uygulamalı olarak gerçekleştirilmiştir. Araştırmaya 309 Bayan ve 382 erkek katılım sağlamıştır. Katılımcılara spor aktiviteleri, günlük hayatları, internet kullanım farklıklılıkları, süreleri gibi bazı sorular yöneltilmiştir. Ayrıca katılımcıların demografik özellikleride belirlenmiştir. Ailelerinin ekonomik, eğitim ve yaşadıkları bölgeler hakkında da bilgi toplanmıştır. Elde edilen bu bilgilerle uygulamaya gidilmiştir. Uygulamada SPSS istatistik 15 programı kullanılarak analiz gerçekleştirilmiştir. Analizde farklı teknikler ve yöntemler kullanılmıştır. Uygulama ve analizden elde edilen veriler çalışmanın tartışma ve sonuç kısmında açıklanmıştır. Çalışma sonunda, internet kullanımının motivasyon ve doyum düzeyi üzerinde etkili olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Üniversite Öğrencisi; İnternet; Bilgisayar; Motivasyon