OTONOM PENTAPOD MİNİ EKSKAVATÖR (OPEMEKS) - HÜLAKO, HALİT (Fırat Üniveristesi, 2021)
-Birçok sektörde eklem bacaklı robotların etkin kullanımına yönelik araştırmalar hızla devam etmektedir. Ancak pentapod robotlara yönelik yapılmış çalışmalara az rastlanılmaktadır. Bu çalışmada, beş bacaklı bir iş makinesi robotunun, Matlab Simscape Multi

-Research on the effective use of joint-legged robots continues rapidly in many sectors. However, studies on pentapod robots are rare. In this study, a heavy-duty 5-legged robot was modeled in a Matlab Simscape Multibody environment and has been construct
Autonomous pentapod mini ekscavator (APEKS)
Keywords: Mekatronik Mühendisliği; Makine Mühendisliği