ÇOCUGUN ŞAHSiYET GELiŞiMiNDE AiLENiN YERi VE öNEMi üZERiNE BiR iNCELEME - Yıldırım, Bilal (Fırat University, 1997)
Bir milleti diğerinden ayıran onun kültürel unsurlardaki kendine mahsus farklılıkları ve özellikleridir.Buna bağlı olarak oluşan kültürel kimlik o milletin evrensel konumunu belirler ve aynı zamanda milli şahsiyetini de temsil eder. Sağlıklı toplum yapısının oluşturulabilmesi, şahsiyetli ve sağlam karekterli fertlerin yetiştirilmesine bağlıdır. Şahsiyetli fertlerin yetiştirilmesinde en önemli eğitim kurumu da ailedir. Çünkü aile çocuğun ilk gözünü açtığı, dünyayı ve hayatı tanıyıp yorumladığı ve şahsiyetinin şekillendiği ilk eğitim kurumudur.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları