Çağdaş İnsanın Tutamak Arayışı:"Aylak Adam" - Koç, Sema Özher (My University, 2006)
Yûsuf Atılgan Aylak Adam adlı romanında paralı bir gencin hayatına anlam verecek değeri arama çabasını anlatır. Bu değer, maddi boyutun üzerinde insanı hayata bağlayacak, kişiye yaşam enerjisi verecek, romanda \"düşsel sevda\" olarak adlandırılmış bir güçtür. Roman boyunca baş kahraman C, düşsel sevdanın peşinde koşar. Yazar, bu arayışın anlatımında sokaklar, sinemanın derin locaları ve bayan Naciye'nin küçük evi gibi simgesel değer taşıyan mekanlardan yararlanmıştır. Bu mekanların sembolik ve psikolojik olarak çözümlenmeleri romanın gerçek değerinin anlaşılmasında oldukça önemlidir.
Keywords: Edebiyat