Baskil Havzası'nda (Elazığ) doğal Ortam özelliklerinden kaynaklanan sorunlar ve çözüm önerileri - Sunkar, Murat; Tonbul, Sadettin (My University, 2009)
Bu çalışmada, Baskil Havzası’nda doğal ortam özelliklerinden kaynaklanan sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirilmiştir. Baskil Havzası, Elazığ’ın batısında, kuzeyde Hasan Dağı, güneyde Bulutlu Dağı arasında yer almaktadır. Güneydoğu Toroslar üzerinde yer alan bu havza, kuzey ve güneyden sol yanal, batıdan sağ yanal atımlı faylarla sınırlandırılmıştır. Baskil Havzası, bu fayların hareketine bağlı oluşmuş pull-apart tipinde bir havzadır. Havzada doğal özelliklerden kaynaklanan önemli sorunlar yaşanmaktadır. Bunların başında deprem, kütle hareketleri, çığ, sel ve erozyon olayları gelmektedir. Bu sorunlar litoloji, tektonik ve iklime bağlı olarak ortaya çıkmıştır.
Keywords: Coğrafya; Jeoloji