ELEKTRONİK TİCARET; TÜKETİCİ DAVRANIS VE TERCİHLERİ ÜZERİNE BİR ÇALISMA - Ayden, Cem; Demir, Özcan (Fırat University, 2011)
?nternet ve bilisim teknolojilerinde yasanan büyük gelismeler, isletmelerin is ve ticaret yapmasekil ve yöntemlerini de büyük oranda değistirdi. Klasik ticaret yöntemlerinin yanında, isletmeler vetüketiciler elektronik ortamda gerçeklestirilen ticaret faaliyetlerinin avantajlarının farkına vardılar.Günümüzde isletmeler arası ve isletme tüketici arası gerçeklestirilen elektronik ticaret faaliyetleri hergeçen yıl katlanarak artmaktadır. Türkiye ?statistik Kurumu verlerine göre, 2010 yılında ülkemizde 25milyonu askın internet kullanıcısı mevcuttur. Böylesine büyük bir kullanıcı rakamına rağmen neyazıkki ülkemizdeki elektronik ticaret hacmi dünya genelindeki rakamlara ve artıslara ulasabilmisdeğildir. Bu çalısmanın amacı, yerel tüketicilerin elektronik ticarete bakıs açılarını, kullanmasıklıklarını ve tercihlerini ortaya koyarak e-ticaretin gelisimi ve yaygınlasması noktasında ipuçları eldeetmektir.