ÖRNEKLERLE GÜNÜMÜZDE Hz.PEYGAMBERi YANLlŞ ANLAMA SEBEPLERi - Evgin, A. Kadir (Fırat University, 2000)
İslami kültürün en önemli unsurlarmdan biri . olan hadis, "Hz.Peygamber(a.s)'in dini nitelikli söz, fiil ve tasviplerinin sözlü ya da yazılı ifadelerinden oluşmaktadır. İslam dininin Kur'an ayetlerinden sonra, ikinci temel kaynağını teşkil eden hadisler, çeşitli rivayet aşamalarından geçerek günümüze kadar ulaşmışlardır. İlk hicri asırlardan itibaren ilmi disiplinler arasmda önemli bir yere sahip olan Hadis ilmi de diğer bilimler gibi, özel metodolojisi olan bir bilim dalıdır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları