TİYADİAZOL TÜREVİ BİLEŞİKLER VE METAL KOMPLEKSLERİNİN ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERİNİN İNCELENMESİ - TOPÇU, MUHAMMET FATİH (Fırat Üniveristesi, 2008)
Bu araştırmada, iki farklı tiyadiazol türevi içeren Schiff bazı ve bunların metal komplekslerinin deri altına enjeksiyonu ile ratların, lipid peroksidasyonunun derecesini gösteren serum MDA konsantrasyonu, antioksidan A, E, C vitaminlerinin düzeyleri üzerine olan etkisi ve antitümör özellikleri araştırıldı.Deney grupları arasındaki karşılaştırılmalarda serum MDA, A, E, C vitamin düzeylerinin istatistiksel olarak değişmediği gözlendi. Fakat her iki maddenin ve metal komplekslerinin in vitro antitümör aktiviteye sahip olduğu belirlendi.

In this research, the effect of two tiadiazole derivative containing Schiff base and its metal complexes on the MDA concentration which is an andicator of Lipid peroxidation, antioxidant vitamins A, E, C levels in serum of rats which is injected subcutaneously and antitumour activity in cell culture media were investigated.In the comparision done among groups, it was observed that MDA, Vitamins A, E and C concentrations were not statistically changed. But, cell viability experiments show that all compounds have considerable antitumour activity.
An investigation of antioxidant properties tiadiazole derivative and metal complexes
Keywords: Kimya