YÜKSEK HIZLI OKSİ YAKIT İLE ÜRETİLEN WCCo-Mo ESASLI KAPLAMALARIN MİKROYAPI KARAKTERİZASYONU - Islak, Serkan; Kır, Durmuş; Buytoz, Soner; Özorak, Cihan; Akkaş, Mehmet; Çalıgülü, Ugur; Yıldırım, M. Mustafa (My University, 2015)
Bu çalışma, yüksek hızlı oksi yakıt (HVOF) ısıl püskürtme yöntemi ile SAE 4140 çeliği üzerinde üretilen WCCo-Mo kompozit kaplamaların mikroyapısal özelliklerini araştırmak için yapılmıştır. Bu amaç için WCCo tozlarına ilave edilen Mo miktarı % ağ. 10, 20, 30 ve 40 olarak değiştirilmiştir. Kaplamalar, faz bileşimi, mikroyapı ve sertlik özellikleri açısından karşılaştırılmıştır. Kaplama tabakalarının faz bileşimi ve mikroyapısı X-ışını difraktogramı (XRD) ve taramalı elektron mikroskobu (SEM) ile incelenmiştir. XRD sonuçları, WCCo-Mo kaplama tabakasının WC, W2C, Co3W3C, Mo2C, MoO2, Mo ve Co fazlardan oluştuğunu göstermiştir. Kaplamaların sertliği Mo artışı ile artmıştır
Keywords: Malzeme Bilimleri; Seramik