YAPAY SİNİR AĞLARI İLE ASENKRON MOTORLARIN HIZ DENETİMİ İÇİN PAKET PROGRAM GELİŞTİRME - TEKİN, AHMET (Fırat Üniveristesi, 2003)
Bu çalışmada yapay sinir ağlan (YSA) ile asenkron motorların modellenmesi ve hız denetimi için Delphi programlama dili kullanılarak bir paket program geliştirilmiştir. Geliştirilen program, asenkron motordan alınan eğitim örneklerini ve seçilen eğitim parametrelerini kullanarak geriye yayılım, klasik Newton, Levenberg-Marquardt algoritmaları ile YSA modelin eğitimini gerçekleştirmekte ve verilen referans giriş sinyaline göre denetim yapabilmektedir. Modelleme ve denetim performanslarını gösteren sonuçlar, programın çıktı ekranından yorumlanabilmektedir. Hazırlanan program, örnek bir asenkron motorun YSA modelini belirlemek ve denetim etmek amacıyla denenmiştir. Programın çalışmasını ve asenkron motorları modelleme ve denetim performanslarını gösteren simülasyon sonuçlan verilmiştir. Anahtar Kelimeler: Yapay Sinir Ağları, Asenkron Motorlar, Program Geliştirme IX
Developing of a software for speed control of an induction motor using artificial neural network
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol; Computer Engineering and Computer Science and Control