Gasp Suçunu İşleyenler Üzerine Sosyolojik Bir Araştırma: Elazığ E Tipi Cezaevi Örneği - Kızmaz, Zahir (My University, 2005)
Bu çalışma, Elazığ E tipi cezaevinde tutuklu/hükümlü bulunan gasp suçlularını konu edinmektedir. Ülkemizde son dönemlerde, gasp suçlanndaki eğilimin artması, konunun incelenmesinin gerekliliğini ortaya koymaktadır. Bu çerçevede araştırma, gasp suçunu işleyenlerin; sosyo-ekonomik, demografik ve kültürel profiline ilişkin bazı bulgular ortaya koymak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın bilgi toplama aracı olarak, anket kullanılmıştır. Araştırma grubunda toplam olarak 20 gasp suçundan tutuklu/hükümlü bulunmaktadır.
Keywords: Kriminoloji; suç; sosyolojik analiz; anket; suçlu; robbery; mahkum