SPOR KULÜPLERİNDE GÖREV YAPAN YÖNETİCİLERİN EĞİTİM DURUMLARI VE YETERLİLİKLERİ - Eren?, Abdulsamet; Kızar, Oktay; Yıldırım, Eyyup (My University, 2016)
Bu çalışmanın amacı, Elazığ'da faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinde görev yapan yöneticilerin \"eğitim durumları ve yeterlilikleri\" açısından incelenmesidir. Araştırma Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'na bağlı, 61 spor kulübüne ve bu spor kulüplerinde görev yapan 166 spor yöneticisine uygulanmıştır. Anketten elde edilen veriler frekans, yüzde, aritmetik ortalama, ikili gruplar için t testi, çoklu gruplar için tek yönlü varyans analizi (One Way Anova) uygulanarak sonuçlar tablolar halinde gösterilmiştir. Spor branşı değişkenine göre Atletizm, Yüzme, Tenis branşlarındaki yönetici görüşleri diğer branşlardaki yönetici görüşlerine göre, tüm anket alt boyutlarında farklılıklar olduğu bulunmuştur (p<0,05). Sonuç olarak; Spor yöneticilerin görevde kalma süreleri ve eğitim düzeyleri arttıkça planlama, karar verme, iletişim ve teknoloji alanlarında daha başarılı oldukları bulunmuştur. Ayrıca daha önce spor yapmış olmalarının, spor yöneticilerinin yöneticilik yöntemlerine olumlu katkı sağladığı görülmüştür.
Keywords: İşletme; Spor Bilimleri