İnkarsere Karın Ön Duvarı Fıtıklarında Laparaskopik Tedavi - Kutluer, Nizamettin; Çay, Ferhat; Kanat, Barış Hakan; Bozan, Mehmet Buğra; Aksu, Ali; Bozan, Ayşe; Böyük, Abdullah (Uşak Cerrahi Derneği, 2018)
Amaç Çalışmamızda hastanemiz genel cerrahi kliniğinde yapmış olduğumuz İnkarse Karın Ön Duvarı Fıtıklarında Laparaskopik Tedavi Deneyimlerimizi sunmayı amaçladık. Materyal – Metod Kliniğimizde Ocak 2017 - Ocak 2018 tarihleri arasında Karın Ön Duvarı hernilerden laparoskopik yaklaşımla tedavi edilen hastalar retrospektif olarak incelendi. Hasta verileri bilgisayar kayıtlarından elde edildi. Verilerine tam olarak ulaşılamayan hastalar çalışma dışına alındı. Çalışmaya alınan tüm hastalara Laparoskopik intraperitoneal mesh tekniği uygulandı.    Bulgular Çalışmaya 13 hasta dahil edildi. Hastaların tamamı kadın hastaydı. Yaş  ortalaması 55,8 (38-70) yıl, cerrahi süreleri 60,4 (30 - 85) dakikaydı. Defekt çapı ortalama 4,7 (3-6) cm olup postoperatif hastanede yatış süreleri 2,1 (1 - 4) gündü. komplikasyon olarak 3 hastada seroma izlendi. Sonuç Sonuç olarak; kliniğimizde acil servise başvuran ön karın hernisi tanısı almış olan hastalara Dual Mesh kullanarak laparoskopik intraperitoneal onarım  tekniğini kullanmanın  güvenilir ve kolaylık sağladığını göstermeyi  amaçladık.
Keywords: Surgery; Cerrahi