Oklu kirpilerin (Hystrix cristata) bulbus olfaktoryusunda somatostatin immunoreaktivitesi - Yaman, Mıne; Bayraktar, Ali; Atalar, Omer (My University, 2005)
Bu çalışmada, oklu kirpinin bulbus olfaktoryusu immunohistokimyasal olarak incelendi. Bu amaçla, 2 adet ergin oklu kirpinin bulbus olfaktoryusu kullanıldı. Dokular rutin doku takibi işlemlerine alındı ve immunohistokimyasal incelemeler için peroksidaz anti-peroksidaz (PAP) tekniği kullanıldı. Yapılan immunohistokimyasal değerlendirmeler sonucunda somatostatin immunoreaktif (İR) hücreler, bulbus olfaktoryusun periglomeruler bölgesinde, eksternal pleksiform ve granüler hücre katmanlarında tespit edildi.
Keywords: Immünohistokimya; somatostatin; burun; Hystrix cristata; kirpi; endokrin bezler