Elazığ'da sokak köpeklerinde toxoplasmosisin seroprevalansı - Aktaş, Münir; Babür, Cahit; Karaer, Zafer; Dumanlı, Nazir; Köroğlu, Ergün (My University, 1998)
Bu çalışma Elazığ yöresinde sokak köpeklerinde yapılmıştır. Toplam 53 köpek serumu Sabin-Feldman (SF) testi ile incelenmiş ve 40'ında (%75.4) anti-Toxoplasma gondii antikoru saptanmıştır. Seropozitif köpeklerin 17'si (%42.5) 1/16, 12'si (%30) 1/64, 8'i (%20) 1/256, 3'ü (%7.5) 1/1024 sulandırma basamaklarında pozitif bulunmuştur.
Keywords: Toxoplasma; antikor; hastalık yaygınlığı; köpek; Elazığ; protozoa enfeksiyonları; köpek hastalıkları; seroprevalans; toksoplazmoz; sokak hayvanları