Intracameral streptokinase to treat severe pupillary fibrin membrane after partial penetrating keratoplasty - Çelebi, Serdal; Kükner, A. Şahap; Yılmaz, Turgut; Demir, Tamer (My University, 1999)
Herpetik stromal keratit nedeniyle korneal kesafet ve damarlanması olan bir göze parsiyel penetran keratoplasti uygulanmış ve bu işlemi takiben postoperatif erken dönemde şiddetli bir pupiller membran gelişmiştir. Pupiller membranın medikal tedaviye yanıt vermemesi nedeniyle, postoperatif dördüncü günde ön kameraya streptokinaz uygulanmış ve iki gün içerisinde pupiller membran bütünüyle düzelmiştir. Bu yazıda, dirençli pupiller membran tedavisinde streptokinazın etkinliği ele alınmıştır.
Keywords: Ameliyat sonrası komplikasyonlar; Keratoplasti; penetran; Kornea opaklığı; Fibrin; Streptokinaz; Keratit