CAFER ES-SADIK'DA TANRI, BiLGi, iNSAN VE ALEM - Atalan, Mehmet (Fırat University, 2000)
Şiilik, Müslümanların din anlayışlarını biçimlendiren ve günümüze kadar varlığını sürdürebiten bir mezheptir. Bu konu üzerine bir. çok araştırma yapılmış olmasına rağmen, Şii fikirlerin teşekkül sürecinin yeterince aydınlatabildiğini söylemek pek mümkün değildir. Bu nedenle Şii fıkirlerin oluşması ve günümüze kadar gelmesinde etkin bir yere sahip olan Cafer esSadık, hem yaşadığı dönemdeki Şiiliğin ve Şii fıkirlerin tespiti açısından, hem de o zaman dilinıinin genel fikri yapısının iyi anlaşılması bakımından kilit isim konumundadır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları