ELAZIĞ YÖRESİNDE BETON AGREGASI KAYNAKLARININ İNCELENMESİ VE BETON ÜRETİMİNDEKİ AKSAKLIKLARIN İNCELENMESİ - TÜRK, KAZIM (Fırat Üniveristesi, 1994)
Yüksele Lisans Tezi ELAXIG YÖRESİNDE BEİÖH AGREGASI KAYNAKLARİNİN İNCELENMESİ VE BETON ÜRETİMİNDEKİ AKSAKLIKLARIN İRDELEMESİ Kazım Türk Fırat Üniyersirtesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı 1994,Sayfa:71 GAP projesi hintertandı içerisinde yapılan Keban ve Karakaya barajları nedeniyle Fırat nehri ve onu besleyen kotların büyük bir kısmı baraj gölü altında kalmıştır Elazığ yöresinde bu kaynaklardan agrega temini oldukça zorlaşmıştır. Bu kaynaklardan ancak belli mevsimlerde ve sınırlı ölçüde agrega elde edebilme imkanı kalmıştır Elazığ' da temini önemli bir sorun haline gelen uygun özelliklere sahip beton agregasının, yörenin şartları ve kaynakları da dikkate alınarak en ekonomik ve verimli şekilde elde edebilme yollan bu araştırmada incelenmiştir. Ayrıca yörede betonarme yapıların inşaat İşinde üretilen betonların kalitesi ve bu kaliteyi olumsuz yönde etkileyen faktörler istatistiksel olarak belirlenerek çözüm önerileri verilmiştir. Anahtar Kelimeler: Beton, Agrega, Çimento, Dayanım

SUMMARY Masters Thesis THE INVESTIGATION CONCRETE AGGREGATE RESOURCES IN ELAZI? REGION AND THE EXAMINATION OF UNPERFECTIONS m CONCRETE PRODUCTION lf-3 zim TURK Fırat Üniversitesi Graduate School of Natural and Applied Science Department of Civil Engineering 1994, Page:71 A large part of Fırat river and her branches became under the lakes of Keban and Karakaya dams wich are in tie GAP region. The providing of aggregates from these sourses became very dftucuit in Elazığ region. Only a limited amount of aggregets in specific seasons can be provided from these sources, The way of the provisious most economically and feasibly concrete aggregates with proper specitlation which their became an important problem in Elazığ, have been investigated in this study by considering me condition and sources of the region. Additionally, the quality of concretes which produced to use in the regional reinforced concrete structures and the factors which effects the 'quality harmfully have been detected statistically, and some suggestions have been stated. Keyword&:Concrete, Aggregate, Cement.. Stfenght
The İnvestigation concrete aggregate resources in Elazığ region and the examinatıon of unperfections in concrete production
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering