FUTBOL OYUNUNDA BİR KALECİNİN UYGULAYACAĞI TAKIM TAKTİKLERİNİN İNCELENMESİ - Yıldız, Süleyman Murat; Saygın, Özcan (Fırat University, 2005)
Futbol oyunu içerisinde bir kalecinin başarılı olmasında taktiksel beceriler önemli rol oynar. Kalecinin takım taktiği içerisindeki taktik beceriler savunmada ve hücumda kendini gösterir. Bu beceriler; savunmada takım arkadaşlarıyla kuracağı iyi bir iletişim ve onlara vereceği destek, geri pas, direkt ve endirekt vuruşlarda baraj, hücumda ise topu güvenli bir şekilde oyuna sokma ve hızlı hücum şeklindedir. Kalecinin oyun içerisinde takım taktiğini iyi uygulaması hem kendisinin, hem de takımının başarısında önemli rol oynayacaktır. Bundan dolayı diğer çalışmaların yanında kalecinin takım taktiği uygulamaları da kaleci antrenmanlarında yer almalıdır.   Bu çalışmanın amacı, bir kalecinin savunmada ve hücumda göstereceği takım taktiği davranışlarını incele-mektir.