Q-ÇATI VE GEOMETRİK UYGULAMALARI - DOĞAN, AYTEN ERDOĞAN (Fırat Üniveristesi, 2020)
Bu çalışmada q- çatı ve özellikleri incelenerek; q- çatının diğer bazı çatılara göre avantajları ele alınmıştır. q-çatı kullanılarak yönlü Bertrand eğri kavramı incelenmiştir. Yönlü involüt-evolüt eğri çifti ve yönlü rektifiyen eğriler tanımlanarak özellikleri ifade edilmiştir.

In this thesis q-frame and its properties are studied.In addition we have deal with the advantages of this frame to other ones. Directional Bertrand offset curves are examined via q-frame. Directional involute-evolute curves and directional rectifying curves are defined and also their characterizations are given.
q-frame and its geometrical applications
Keywords: Matematik