Gelişen Teknoloji ve Nöroşirürjikal Komplikasyonlar - Güler, Tuğba Moralı; Gürbüz, Mehmet Sabri; Ekşi, Murat Şakir; Ozturk, Sait (My University, 2018)
Gündelik hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen teknolojik ürünler ve biyomedikal cihazlar istenmeyen nöroşirürjikalkomplikasyonlara sebep olabilmektedir. Gelişen teknolojiye rağmen motorlu taşıt kazalarında ortaya çıkan travmatik beyin hasarınabağlı morbidite ve mortalite günümüzde de sık karşılaştığımız bir problem olmaya devam etmektedir. Teknolojik cihazların sıkkullanımı sedanter yaşam tarzına neden olabilmekte ve bu durum da çeşitli omurga rahatsızlıklarına yol açabilmektedir. Ayrıcagelişen teknoloji, her geçen gün yeni minimal invazif cerrahi prosedürlerin de gelişimini sağlamaktadır. Sonuç olarak da günümüzdeözellikle minimal invazif prosedürler sırasında daha yoğun maruz kalınan radyasyonun uzun dönem olası olumsuz etkileri gündemegelmektedir. Gelişen teknolojinin neden olabileceği olası komplikasyonlardan kaçınmak için gerekli önlemler alınmalıdır.
Keywords: Nörolojik Bilimler