İBN-İ SİNA'DA ÖLÜMSÜZLÜK HULUD PROBLEMi VE MEAD'I ANLAMASINA OLAN ETKİSİ - Abdulgani, Abdulmaksud (Fırat University, 1999)
Ahiret hayatındaki ölümsüzlük !hu!Ud, semavi dinlerin getirdiği ve ona inanmaya teşvik ettiği akidelerden biri olarak addedilir. Dinler, özellikle İslam, onu, selim aklı ikna eden, açık ve anlaşılır akü bir metotla sunınuştur. İslam yeniden dirilmenin /ha 's zorunluluğunu, bu dünyada hayır ve şer olarak yaptıklarından hesaba çekilip karşılıklarını almalan için yeniden hayata döneceklerini insanlara teyit etmiştir.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları