LİNEER OLMAYAN UZAY KAFES SİSTEMLERİN BULANIK MANTIK YÖNTEMİ İLE OPTİMİZASYONU - KELEŞOĞLU, ÖMER (Fırat Üniveristesi, 2002)
I ÖZET DOKTORA TEZİ LİNEER OLMAYAN UZAY KAFES sistemlerin BULANIK MANTIK YÖNTEMİ İLE OPTİMİZAS YONU ÖmerKELEŞOĞLU Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yapı Eğitimi Anabilim Dalı 2002, Sayfa: 68 Bu çalışmada, bulanık kümeler kullanılarak lineer olmayan uzay kafes sistemlerin çok amaçlı optimizasyonu yapılmıştır. Bunun için X formülasyonu uygulanmıştır. Kafes sistemlerin analizinde ANSYS paket programı kullanılmıştır. Çok amaçlı bulanık optimizasyon tekniğinin algoritması ANSYS parametrik boyutlandırma dili ile yazılmıştır. Geliştirilen algoritmanın uygulanabilirliği;, Rao'nun makalesindeki üç çubuklu düzlem kafes sistemin çözümü ile gösterilmiştir. Boyutlandırma probleminin formülasyonunda amaç fonksiyonu olarak minimum ağırlık ve minimum deplasmanlar gözönüne alınmıştır. Anahtar Kelimeler : Bulanık mantık, Lineer olamayan analiz, Uzay kafes sistemleri, Optimizasyon.
Optimization of the nonlinear space truss systems by fuzzy logic method
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; Civil Engineering