ÇEVRESEL FAKTÖRLERDEKİ DEĞİŞİMİN SERBEST ZAMAN FAALİYETLERİNE ETKİLERİ - Okuyucu, Çoşkun; Ramazanoğlu, Fikret; Tel, Mikail (Fırat University, 2006)
Bu çalışmada, çevresel faktörlerdeki değişimin serbest zaman faliyetleri üzerindeki etkileri değerlendirilmek-te olup, kaynak tarama metodu kullanılmıştır. Doğa ve çevre serbest zaman faaliyetleri için her zaman en bü-yük kaynak olmuştur. Bu kaynağın hızla  tüketilmesi doğal çevreye olan ihtiyacı artırmıştır. Dünyadaki deği-şim, hızlı nüfus artışı ve buna bağlı göçler, çarpık kentleşme, küresel ısınma, su ve kaynak kıtlığı, fosil yakıt-ların kullanılması sonucu kirliliğin artması çevresel faktörlerde değişime neden olmuş; bu etkenler nedeniyle de serbest zaman faaliyetlerinde değişimler meydana  gelmiştir.