METİL METAKRİLAT-(2.3 DİFANİL-1.3-OKSAZOLİDİN-5-İL) METİL METAKRİLAT KOPOLİMERLERİ - BARIM, GAMZE (Fırat Üniveristesi, 1998)
Yüksek Lisans Tezi METİL METAKRİLAT - (2,3-DİFENİL - 1,3 - OKSAZOLİDİN - 5 - İL) METİL METAKRİLAT KOPOLİMERLERİ Gamze BARIM Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Anabilim Dalı 1998; Sayfa : 41 (2.3 - difenil - 13 - oksazolidin - 5 - il) metilmetakrilat monomeri (DOMMA) glisidilmetakrilat (GMA) ve Schiff bazından SnCI4 katalizörü yanında kondenzasyon reaksiyonu ile sentezlendi. Bu monomerin homopolimerizasyonu, metilmetakrilat monomeri ile kopolimerizasyonu, a - a'- Azobisizobütironitril başlatıcısı kullanılarak dioksan çözücüsünde 70°C'de radikalik yolla gerçekleştirildi. Monomer, homopolimer ve kopolimerin karakterizasyonunda; IR, 1H-NMR ve 13C-NMR teknikleri kullanıldı. Homopolimer ve kopolimerlerin camsı geçiş sıcaklıkları DSC-50, termal kararlılığı TGA-50 ile izlendi ve homopolimerin molekül ağırlığı GPC ile tayin edildi. Anahtar Kelimeler : 1,3 - Oksazolidin, Metilmetakrilat, Karakterizasyon, Termal kararlılık, Kopolimer
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry