CAFER SEYDAMET'İN HİKÂYELERİ (METİN-DİL İNCELEMESİ-SÖZLÜK) - DURAK, ABDULKADİR (Fırat Üniveristesi, 2024)
Kırım Tatar Edebiyatının önemli yazarlarından Cafer Seydamet'in İsmail Asanoğlu Kerim tarafından 2009 yılında kiril alfabesi ile neşredilen CAFER SEYDAMET VE İKAYELER adlı eserinin Türkiye Türkçesine çevirisi yapılarak dil bilim açısından Kırım Tatar Türkçesi ile Türkiye Türkçesi ile mukayesesi yapıldı. Eser ses bilgisi ve şekil bilgisi olarak incelendi. Dizin ve Sözlük çıkarıldı.

The work of Cafer Seydamet, one of the important writers of Crimean Tatar Literature, titled CAFER SEYDAMET VE İKAYELER, published in the Cyrillic alphabet by İsmail Asanoğlu Kerim in 2009, was translated into Turkey Turkish and compared with Crimean Tatar Turkish and Turkey Turkish in terms of linguistics. The work was examined in terms of phonetics and morphology. Index and Glossary removed.
Stories of Cafer Seydamet (Text-language study-dictionary)
Keywords: Türk Dili ve Edebiyatı; Dilbilim