SİMETRİK DÜZGÜN UZUN DALGA DENKLEMİNİN GENİŞLETİLMİŞ DENEME DENKLEM VE GENELLEŞTİRİLMİŞ KUDRYASHOV METOTLARI İLE ÇÖZÜMLERİNİN İRDELENMESİ - CÜVELEK, EREN (Fırat Üniveristesi, 2016)
Bu yüksek lisans tezi beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, ele alınan çalışmanın amacı ve literatürdeki yeri belirtildi. İkinci bölümde, temel tanım ve kavramlara yer verildi. Üçüncü bölümde, çalışmada kullanılan Genişletilmiş Deneme Denklem ve Genelleştirilmiş Kudryashov Metotlarının genel yapısı tanıtıldı. Dördüncü bölümde, tezin esası olarak Simetrik Düzgün Uzun Dalga Denklemine üçüncü bölümde tanıtılan metotlar uygulandı ve rasyonel fonksiyon, trigonometrik fonksiyon, eliptik fonksiyon çözümleri elde edildi. Beşinci bölümde, elde edilen sonuçlar değerlendirildi.

This study have five chapters. In first chapter, study was introduced. In second chapter, main description was told. In third chapter, Extended Trial Equation Method and Generalized Kudryashov Method were introduced. In fourth chapter, methods in third chapter were applied to the Symmetric Regularized Long Wawe Equation and rational function, trigonometric function, elliptic function solutions were obtained. In fifth chapter, corollaries were reviewed.
Explicated of solutions of symmetric regularized long wave equation by extended trial equation and generalized Kudryashov method
Keywords: Matematik