Cogan sendromlu bir olgu - Aydoğan, Semih; Akyol, Nuray; Demir, Tamer (My University, 2005)
Cogan sendromu göz ve kulak tutulumunun birlikte görüldüğü inflamatuar damarsal bir hastalıktır. Gözde interstisyel keratit, kulakta odyovestibüler disfonksiyon bulguları ile karakterizedir. Cogan sendromlu hastalarda büyük ve orta büyüklükteki damarları tutan vaskülit izlenebilmektedir. Cogan Sendromunda erken tanı ve sistemik kortikosteroid tedavisi göz bulgularının ilerlememesi ve kalıcı sağırlık gelişimini önlemesi açısından çok önemlidir. Bu çalışmada geç tanı alan ve kalıcı sağırlık gelişen bir olgu irdelenmiştir.
Keywords: İşitme kaybı; sensorinöral; Sağırlık; Keratit