HAZAR GÖLÜ (ELAZIĞ) BALIK FAUNASININ TAKSONOMİK YÖNDEN İNCELENMESİ - ASLAN, YASEMİN (Fırat Üniveristesi, 2002)
Yüksek Lisans Tezi HAZAR GÖLÜ (ELAZIĞ) BALIK FAUNASININ TAKSONOMİK YÖNDEN İNCELENMESİ Yasemin ASLAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Su Ürünleri Temel Bilimler Anabilim Dalı 2002, Sayla: 16 Bu çalışmada, Hazar Gölü'ndeki balık faunasının taksonomik özellikleri Ocak 2001- Haziran 2002 arasında incelenmiştir. Çalışma sonucunda 3 familya (Cyprinidae,Cyprinodontidae. CobitidaeYye ait 3 tür (Cyprinus carpio, Alburnus heckeli, Kosswigichthys asquamatus) ve 2 alttür (Capoeta capoeta umbla.Orlhrias angorae cregliensis) tesbit edilmiştir. Gölden yakalanan balık örnekleri morfolojik özellikleri, taksonomik durumu, metrik ve meristik özelliklerine göre incelenmiştir. ANAHTAR KELİMELER: Taksonomi, metrik, meristik, Cyprinus carpio. Alburnus heckeli, Kosswigichlhys asquamatus. Capoeta capoeta umbla, Orthrias angorae cregliensis, Hazar Gölü jxKgMAifEASYuN mmm \ m.. 7 (^, - **
Taxonomical investigation of fish fauna in Hazar lake, Elazığ
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Su Ürünleri; Aquatic Products