iSLAM HUKUKU ve TÜRK MEDENi HUKUKU AÇlSlNDAN HUKUKi TEMSiL - Sarıtepe, Erdoğan (Fırat University, 2009)
Sosyal ilişki kurmaya muhtaç ·olarak· yaratılan insanların bir arada yaşama zarureti bir takım hukuki düzenlemeleri de beraberinde getirmiştir. Bu düzenlemelerden biri olan "hukuki temsil" prensibine göre insanlar, bizzat üstesinden gelemedikleri ya da vakıf olamadıklan konularda, başkalanna hukuken yetki vererek kendi ad!aı1na hu1..'1lk1 tasarruflarda bulunma imkanı vermektedirler. Bu prensip İsianı Hukuku'nda veliiyet, vesayet ve vekalet konularında kendini göstem1ekredir. Hukuki temsil prensibi sayesinde insanlar, bizzat yapaınadıkları birçok hususta, hak kaybına uğramadan daha rahat bir şekilde hayatlarını ida..rne,ettircbilme fırsatı bu!acaklardır.
Legal Representation From The Point of View of Islamic Law and Turkish Civil Law
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları