Matris Konverter Beslemeli Self Kontrollü Senkron Motorda Çıkıklık Etkileri - Çalışkan, Abuzer; Orhan, Ahmet (Fırat University, 2016)
Bu makalede, matris konverterden beslenen self kontrollü senkron motordaki çıkıklık etkileri incelenmiştir. Bu amaçla matris konverter beslemeli self kontrollü senkron motorun benzetim programı rotorun çıkık kutuplu ve yuvarlak kutuplu olma durumları için oluşturulmuştur. Çıkıklığın senkron motorun geçici ve sürekli durum performansı üzerindeki etkileri ayrı ayrı karşılaştırmalı olarak ortaya konmuştur.

The effects of the saliency in a matrix converter fed self controlled synchronous motor were investigated in this article. For this purpose the matrix converter-fed self-controlled synchronous motor simulation program was created for the rotor salient pole and round pole that situation. These effects in synchronous motor of saliency were studied comperatively for both dynamic and continuous regimes.
Effects Of Saliency In Matrix Converter Fed Self Controlled Synchronous Motor