OKUL GÜVENLİĞİ ÜZERİNE TEORİK BİR ÇÖZÜMLEME - Çankaya, İbrahim Halil (Dicle Üniversitesi, 2009)
Okul güvenliği son yıllarda eğitim sistemleri için en önemli problemlerden biri haline geldi. Bu çalışmanın amacı, okul güvenliğine ilişkin farklı teorik bakış açılarını, okul güvenliğinin boyutlarını, literatürde yer alan bilgileri sunmaktır. Daha nitelikli bir eğitim için, okulların daha güvenli olmaları gerekmektedir

School safety is one of the biggest problems for all educational systems in last years. In this study, different theoretical perspectives, content, of school safety dimension were presented. This study is literature review in its nature. For educating the young generations better, schools must be safer places
A THEORETICAL ANALYSİS ON SCHOOL SAFETY